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Hostellerie du Périgord Vert – Hotel Restaurant in Brantôme - +33 (0)553 057 058 - contact@hotel-hpv.fr
Hôtel Restaurant à Brantome en Dordogne - Hostellerie Perigord Vert
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Restaurant in Brantôme in Périgord

Gastronomy and Dordogne wines

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Come and dine in Brantôme in Périgord …In the shade of the plane trees or in one of the dining rooms, Marielle and Gilles will be happy to welcome you to their restaurant in Brantôme in Périgord and to help you discover the local cuisine of Périgord, made from simple and tasty products offered à la carte or in various menus.

Duck and foie gras have pride of place, along with walnuts, lamb and beef from the Limousin region, and of course the Périgord truffle.

To accompany them (in moderation…), you can choose from our selection of Dordogne wines:
Bergerac, Pécharmant, Montravel or Monbazillac, or discover other wines from the South-West: Madiran, Gaillac or Fronton, which will be perfect with our regional cuisine.

Our restaurant (36 covers maximum in compliance with Covid-19 protocols) will welcome you in Brantôme in Périgord on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Saturday and Sunday evenings from May to September as well as on Sundays (closed Sunday evenings from October to April).

The Hostellerie du Périgord Vert in Brantôme in Périgord is open

The hotel is open every day from
Monday 10 January 2022.

From May to September the restaurant is open in the evening on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Saturday and Sunday for lunch and dinner.

From October to April, the restaurant is open in the evening on Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Saturday and Sunday lunchtime .

All year round, our restaurant is closed for lunch on weekdays and on Fridays all day.

Make your booking! Ready to go! Go for it!

MENUS AND CARTE

Group accommodation in Brantôme

We welcome groups from 20 to 48 people (daily, by reservation).

Some examples of “group menus”: click here…

Do not hesitate to contact us directly by phone to define together the menu that will best meet your expectations.

Think to book your table in Brantôme…

Notre Menu – 31€

Les Entrées au Choix

Saumon Fumé Maison

ou

Terrine au Foie Gras de Canard Maison

ou

Jambon Sec de Coche
(20 mois d’affinage) de Vincent Bouffier

ou

Salade de Lentilles Vertes, Fromage Fermier
et Saumon Fumé Maison

ou

Foie Gras de Canard Mi-cuit, à notre façon (supplément 4 €)

Les plats aux choix

Pièce de Bœuf Limousin et
sa Compotée d’Echalotes

ou

Morceaux Choisis d’Agneau
du Limousin au Parfum de Miel

ou

Confit de Canard (cuisse) Maison

ou

Tournedos de Bœuf Sauce aux Morilles
(supplément 7 €)

ou

Filet de Saumon Roti
au Sésame et Beurre Blanc

ou

Brochette de Lotte, Foie Gras et Saint Jacques,
au Monbazillac (supplément 7 €)

Fromages ou Desserts aux Choix

Assortiment de Fromages de la Région
et sa Salade Verte

ou

Trilogie de Mousses aux Chocolats

ou

Nougat Glacé aux Noix et au Miel

ou

Crème Brulée Traditionnelle

ou

Croquant au Praliné et Chocolat

ou

Douceur de Chèvre au
Gingembre Confit et Spéculos

ou

Poire Pochée au Vin de Bergerac

ou

Fondant au Chocolat Noir (supplément 2 €)

DRINK MENU

Carte

Starters

Salade de Lentilles Vertes, Fromage Fermier et Saumon Fumé : 9,50 €

Terrine au Foie Gras de Canard Maison : 13 €

Salade de Cabécous des Terres Vielles au Lard ou au Miel : 9 €

Foie Gras de Canard Mi-cuit, à notre façon : 17 €

Jambon Sec de Coche (20 mois d’affinage) de Vincent Bouffier : 11 €

Saumon Fumé Maison : 12,50 €

Foie Gras de Canard Poêlé à la Crème de Noix. : 19 €

Omelette aux Cèpes : 15 €

Assiette de Salade Verte et Noix du Périgord : 5 €

Fish

Filet de Saumon Roti au Sésame et Beurre Blanc : 17 €

Médaillon de Lotte au Monbazillac : 21 €

Brochette de Lotte, Foie Gras et Saint Jacques, au Monbazillac : 25 €

Poisson du moment  :  18 €

Meat

Croustillant de Magret de Canard aux Pommes : 21 €

Pièce de Bœuf Limousin et sa Compotée d’Echalotes : 18 €

Confit de Canard (cuisse) Maison : 16 €

Tournedos de Bœuf Limousin Sauce aux Morilles : 27 €

Morceaux Choisis d’Agneau du Limousin au Parfum de Miel : 17 €

Viande  du moment : 18 €

Assiette de Légumes : 10 €

Cheese

Assiette de Fromages de la Région sur Lit de Salade : 5,50 €

Desserts

Trilogie de Mousses aux Chocolats : 6 €

Nougat Glacé aux Noix et au Miel : 6 €

Crème Brulée Traditionnelle. : 6 €

Croquant au Praliné et Chocolat : 6 €

Douceur de Chèvre au Gingembre Confit et Spéculos : 6 €

Poire Pochée au Vin de Bergerac  et son Sorbet Cassis : 6 €

Tarte Chaude aux Pommes et sa Boule de Glace : 8 €

Fondant au Chocolat Noir : 8 €

Soufflé au Grand Marnier : 8 €

OUR PRODUCERS PARTNERS

We would like to thank our various craftsmen, producers and local suppliers who allow us to present you with quality products:

    • Boulangerie Rubeth (Mareuil) : Pain
    • Lionel Aubry – Ferme du Puy d’Ayac (Vanxain) :
      Foies gras, magrets et cuisses de canard
    • A. Viandes Limousin-Sud (Bergerac / Limoges) : Viandes de bœuf et d’agneau du limousin (France)
    • SARL BOUFFIER & Fils (Brantôme) :
      Jambon de pays, Charcuteries
    • Val de Belle (Vieux Mareuil) : Œufs
    • La Cheville Nontronnaise (Nontron) :
      Porc, saucisses et chair de porc
    • Sébastien Farges (Brantôme) : Légumes, salades
    • Le Jardin des Forges (Saint Crépin de Richemont) : Légumes, salades, fruits
    • Robert CLEMENT (la Chapelle Montabourlet) :
      producteur de fruits d’été
    • Les champignonnières du Périgord Vert
      (La Chapelle Faucher) : Champignons de couche
    • Peter Esnault – Apiculture Fleur de Miel
      (Saint Julien de Bourdeilles) : Miel
    • Christian LACHAIZE (Saint Vincent de Connezac) : Jus de pomme bio
    • Nathalie CHINOURS – SIMON (Breuilh) : Fraises
    • La Grande Dennerie (Blanzaguet) :
      Yaourts fermiers, fromage frais et tome fermière bios
    • EARL des Terres Vieilles (Valeuil) :
      Fromage de chèvre (cabécous)
    • La Pinsonnie (Coulaures) : Fromage de Brebis
    • EARL Texier-Pichot (Champagne et Fontaine) :
      Glaces et Sorbets

    Nos vignerons en Bergeracois

    • Florent Girou, Château Combrillac à Prigonrieux
    • Pierre Sadoux, Château Court les Mûts
      à Razac de Saussignac
    • la famille Baudry, Domaine du Grand Jaure
      à Lembras
    • Alain et Marlène Mayet, Domaine du Bois de Pourquié, à Conne de Labarde
    • Didier Roche, Domaine du Haut Pécharmant,
      à Bergerac
    • Christian Roche, Domaine de l’Ancienne Cure,
      à Colombier
    • Jean Marc DOURNEL, Domaine des Costes,
      à Bergerac

ALLERGENS

We use cereals containing gluten, shellfish, eggs, fish, peanuts, soya, milk and dairy products, nuts, celery, mustard, sesame, sulphites and shellfish in our cooking.

If you are allergic to any of these products, please let us know before ordering your menu so that we can ensure that they are not included in the dishes you will be served.

Nevertheless, despite our best efforts, it cannot be excluded that there may be an accidental presence of an allergen in a dish due to the numerous manipulations of the ingredients in the kitchen.

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